My cart

Niciun produs în coș.

Domeniul schiabil

Sinaia

Domeniul schiabil Sinaia se găsește pe Valea Prahovei, în Munții BucegiDomeniul schiabil înglobează 22km de pârtii care se desfășoară pe mai multe zone: Valea Dorului, Valea cu Brazi, Valea lui Carp, Valea Soarelui, Valea Dorului.

Sinaia deține în prezent cel mai complex și complet domeniu schiabil din țară. Cel mai mare avantaj al stațiunii rămâne diferența de nivel, Sinaia fiind singura stațiune de iarnă din România care are pârtii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine, începând cu Pârtia Nouă, a cărei sosire se află la stația de pornire a Gondolei și terminând cu pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului.

Astfel, la Cota 2000, zăpada se menține mai mult timp datorită temperaturilor scăzute din golul alpin. Practic, Sinaia este stațiunea cu cea mai mare durată a sezonului de iarnă.

Domeniul schiabil al orașului deține, în prezent, 16 pârtii de schi omologate plus alte trei trasee de schi, totalizând un număr de 25 de kilometri de pârtii. Acest număr situează Sinaia în topul stațiunilor de munte din România.

Instalațiile pe cablu sunt deocamdată împărțite între două societăți diferite: una privată și una de stat.

Instalațiile Transport Urban Sinaia (companie de stat) includ:

  • Gondola Sinaia (Cartierul Furnica – Cota 1400) si Gondola Carp (Cota 1400 – Cota 2000)
  • Telescaunul Soarelui
  • BabySki Partia Noua – deserveste partia de incepatori de la statia de plecare a Gobdolei Sinaia.

Harta Statiune