My cart

Niciun produs în coș.

Balea Lac

Bâlea este zona de munte în care zăpada rezistă cel mai mult timp. Din cele 4 pârtii, doar 2 sunt amenajate tehnic. Pârtiile de la Bâlea sunt printre cele mai lungi din țară. Nu este o stațiune în adevăratul sens al cuvântului, dar iubitorii sporturilor de iarnă se simt aici ca acasă.

Pârtia Bâlea Cascadă (de la Șaua Doamnei la Cascadă) este o pârtie roșie cu un grad de dificultate mediu și lungimea de 1400 de metri.

Pârtia Bâlea Cascadă (sau Pârtia Șaua Doamnei – Curba de nivel Pilon 2) are altitudinea de plecare la 2200 de metri, înclinația de 28% și diferența de nivel de 500 de metri. Se desfășoară pe o lățime medie de 50 de metri, are altitudinea de sosire la 1700 de metri și este deservită de un teleski monopost. Teleschiul Bălea Lac parcurge distanța de la Șaua Doamnei la Bâlea Cascadă.

Pârtia Curba de nivel-Pilon 2-drum auto-Bâlea Cascadă este o pârtie neagră cu un grad avansat de dificultate și are lungimea de aproape 14 km. Aceasta este în continuarea Pârtiei Bâlea Cascadă, pe drumul auto (închis iarna) și este deservită de telecabină. Nu este amenajată tehnic, de aceea, iti recomandam să mergi în zonă însoțit de rideri/schiori mai experimentați și să anunți la cabană zona în care urmează să te dai.

Pârtia Curba de nivel-Pilon 2-scoc-cascadă-Bâlea Cascadă este o pârtie neagră cu un grad avansat de dificultate, ce are lungimea de 13 km. Este o pârtie foarte grea, fiind recomandată doar skiorilor și snowboarderilor profesioniști. Pârtia este deservită de telecabină și nu este amenajată tehnic.

Programul de funcționare al Telecabinei este: zilnic între orele 9.00 – 18.00, cu amendamentul că trebuie sa fie cel putin 10 călători per cursă.